Parolan Höntsy, Haba ja Hiihto

http://coord.info/GC3AMT9

Hidden : 09/01/2012
archived: 23/01/2014
Found it 97     Didn't find it 6     Write note 3     Archive 1     Temporarily Disable Listing 2     Enable Listing 1     Publish Listing 1     Needs Maintenance 1     Owner Maintenance 4     
2 FAVORITES

Parolan Höntsy, Haba & Hiihto
Tämä kolmen pisteen multikätkö esittelee Parolan jalkapallo-staadionin sekä muutamia muita Parolan keskustan läheisyydessä sijaitsevia urheilumahdollisuuksia.


Kätkö on itsenäinen jatko-osa Pekolan Humppa & Höntsy nimiselle kätkölleni.
Ideahan tosin tässä ei ole aivan vastaava, tämän ollessa perinteinen ”point-to-point” ja sen puolestaan helppo ”laskumulti”.


Annettujen koordinaattien mukaiselta ensimmäiseltä pisteeltä löydät perinteisen kätkön tapaan piilotetun kätköpurkin. Siitä löydät koordinaatit, jotka vievät sinut toiselle pisteelle. Aloituspisteen rauhaisuus riippunee urheilupyhätön kulloisestakin käyttöasteesta.

Toiseltakin pisteeltä, joka lienee yleisesti hiukan ruuhkaisempi kuin 1. piste, on löydettävissä purnukka. Sen sisältä löydät uudet koordinaatit. Nämä koordinaatit vievät sinut edelleen lopulliselle pisteelle.

Loppupisteeltäkin löytynee melko perinteinen kätköpiilotus. Täällä pitäisi olla myös hiukan rauhaisampaa etsiskellä. Talvilöydettävyydenkään ei pitäisi olla mahdotonta.

Löydettyäsi purkin voit vaikkapa näiltämain aloitella toisenlaisia urheilusuorituksia.
Joitakin vinkkejä pisteiden sijoituspaikoista voit löytää alta:
HÖNTSY:
Höntsäillä: Pelata kevyesti, leikkimielisesti tai laiskasti esim. jalkapalloa tai jääkiekkoa.

Täällä taidetaan kyllä välillä pelailla ihan tosissaankin. Ainakin potkupalloa. Parolan Visa on urheilun yleisseura Hattulan kunnasta. Visan päälajeina on tällä hetkellä yleisurheilu ja jalkapallo. Seurassa harrastetaan lisäksi puulaakitasolla lentopalloa. Parolan Visa järjestää keväisin Lehin Lenkin ja kesällä jalkapalloturnauksen junioreille.


HABA:
Haba: Substantiivi (puhekieltä) hauis.

Kuntosali on paikka, jossa perinteisesti voimailulajien urheilijat ovat harjoitelleet. Nykyään kuntosaliharjoittelu kuuluu voimailijoiden lisäksi myös lähes kaikkien muidenkin urheilijoiden harjoitusohjelmaan ja on myös suosittu harrastus tavallisten kuntoilijoiden keskuudessa. Lihaskunnon lisäksi voi harjoittaa myös aerobista kuntoaan. Jos palveluihin kuuluu perinteisen kuntosalin lisäksi muita liikuntapalveluja, kuten esimerkiksi ryhmäliikuntaa, palloilulajeja tai vesiurheilumahdollisuuksia, kutsutaan paikkaa yleisemmin nimellä kuntokeskus tai kuntoklubi.


HIIHTO:
Hyvä on hiihtäjän hiihdellä, kun tietty on matkan määrä – Eino Leino

Hiihto on etenemistapa, jossa liu’utaan (yleensä lumella) eteenpäin suksilla ja usein lisäksi hallitaan liikkumista sekä työnnetään lisää vauhtia sauvoilla. Hiihto on alun perin kehitetty helpottamaan liikkumista talvella lumisessa maastossa. Nykyään hiihto on jakautunut useaksi alalajiksi, ja se on vakiinnuttanut paikkansa suosittuna liikuntamuotona. Nykyisestä urheiluluonteestaan huolimatta hiihtoa käytetään yhä myös vapaaseen liikkumiseen talvisen luonnon helmassa.

Vaihtoehtoisesti täälläpäin onnistuu myös hölkkä, mutta koska jemmaus tapahtui talviseen aikaan niin kätkön nimeksi valikoitui tuo hiihto. Hölkkä on kevyttä juoksua. Ei voida määrittää tarkkaa nopeutta milloin juoksu ei enää ole hölkkää. Hölkkääjä kuitenkin yleensä on kuntoilija, joka haluaa ylläpitää ja parantaa kuntoaan sekä pitää painoaan kurissa, muttei tähtää kisoihin eikä huipputuloksiin.

– maitomies –

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s