Maitomiehen I <3 Geocaching – labcache

milkman lab 2

kun en halunnut kellekkään tätä kokeiluhommelia erityisesti osoittaa, niin Maitomiehen I ❤ Geocaching – labcachen URL koodin pukkasin tälle sivulle:

URL : ___   http://goo.gl/BIHr53

Kyllähän tästä kätkötyypistä voisi vähän kehittelemällä mahdollisesti mukavankin lisän geokätköilyyn saada. Vähän sellaiselta ”munzee” vastaiskulta tuo kkiseltään vaikuttaa, tosin muunkinlaisia ratkaisumalleja tämä saattaisi mahdollistaa. kuitenkin ajatukselta että pitäs olla nopeampi ja räväkämpi, eli ei ”hitaita” kätkötarkastuksia ja purkkien ylläpitoja tms. Ainakin noin sen taustan itse haistelisin. Itselle kyllä nykyiset konseptit ja kätkötyypit kelpaisivat ihan hyvin, mutta pitäähän sitä toisaalta kehittyäkkin. Usein vaan kun tuodaan jotain tälläistä niin joku vanha osuus voi olla sitten liipaisimella… Saapas näkee miten tämä kehittyy…

Jäädäänpä odottelemaan.


Maitomiehen I ❤ Geocaching – labcachen teko

Tämän (Helmikuussa 2014 premium-membereille mahdollisen) kokeilu labcachen tekemisestä on 61° 23° Tampere blogissa niin hyvä ohje että kopioin sen sinällään lainauksena tähän (kiitoksia Weellulle jälleen):


”  Nonyt se on mahdollista tehdä oma Lab Cache lahjaksi kätköily-ystävälle, rakkaalle, lapselle tai vaikkapa ihan tuntemattomalle kätköilijälle. Homma on varsin yksinkertaista. Tarvitset vain premium-jäsenyyden ja hieman aikaa. Suunnaksi siis I ❤ Geocaching -sivu ja sieltä “Get Started“-linkkiä seuraamalla pääsee alkuun.

Linkistä aukeaa sivu, jossa voi rakentaa oman Lab cachensa (kuvat 1-3). Aluksi kätkölle valitaan sopiva teema kolmesta vaihtoehdosta (kuva 1). Teeman kuva näkyy kätkön otsikon taustalla ja pienempänä kuvana kätkön yhteenvedossa (kuva 4).

Kuva 1 - Ystävänpäiväkätkölle valitaan teema kolmesta vaihtoehdosta: auringonnousu, robottiystävät tai lemmenlukot

Kuva 1 – Ystävänpäiväkätkölle valitaan teema kolmesta vaihtoehdosta: auringonnousu, robottiystävät tai lemmenlukot

Teeman valinnan jälkeen syötetään kätkön muut tiedot. Kätkölle valitaan maksimissaan 50 merkkiä pitkä nimi. Lisäksi kätkölle voi määrittää sijainnin. Sijaintia ei kuitenkaan ole pakko määrittää koska Lab cache voi olla myös virtuaalinen ja sijainniton, esimerkiksi pelkkä arvoitus. Kätkölle kirjoitetaan myös kuvaus, jonka kätköilijä kenelle kätkö tehdään, näkee. Tässä voi antaa ohjeita siihen, miten kätkö löytyy tai vaikkapa keksiä mysteerin tai arvoituksen, jonka ratkaisuna kätkön loggaamiseen tarvittavan koodin saa selville. Tällaisessa tapauksessa tosiaan kätkön sijainnilla ei ole väliä. Eli oikeastaan vain kätköilijän mielikuvitus on rajana siinä, millainen kätköstä tulee.

Kuva 2 – Kätkölle annetaan normaaliin tapaan nimi. Sijainti sen sijaan ei ole tällä kertaa pakollinen.

Kuvauksen jälkeen määritellään koodi, jolla kätkö logataan löydetyksi. Tässä on 10 merkin rajoitus. Lisäksi voi määritellä viestin, joka näytetään kun kätkö merkitään löydetyksi. Näin kätkön “piilottaja” voi lähettää terveisiä löytäjälle löydön jälkeen.

Kuva 3 – Kätkölle määritellään koodi, jonka avulla kätkön voi logata löydetyksi. Lisäksi voi lisätä viestin, joka näytetään kätköilijälle kun hän loggaa kätkön.

Nyt kätkö onkin sitten valmis ja klikataan vain “save”. Tämän jälkeen ruudulle ilmestyy linkki, jonka voi lähettää kaverilleen ja jonka avulla kaveri näkee kätkökuvauksen ja pääsee etsimään kätköä. Jos ja kun haluaa itse nähdä miltä kätkö näyttää ennen kuin linkin jakaa eteenpäin, voi kätköä esikatsella testitilassa (test mode). Tässä lahjan vastaanottajalle näkyvässä näkymässä on nähtävillä kokeilun jäljellä oleva aika (kuvassa 4 26 päivää 15 tuntia). Eli siis kätkö tulee logata ennen tuota määrä aikaa. Sen jälkeen kätkön loggaaminen ei ole enää mahdollista. Lisäksi mikäli selaimen antaa välittää sijainnin geocaching.comille kuvauksessa on nähtävissä etäisyys kätkölle. Näin esimerkiksi mobiililaitteella sivun avatessaan näkee kätevästi kuinka kaukana kätkö on. Mikäli haluaa käyttää käsi-GPS laitetta kätkön etsimiseen saa sivulta ladattua GPX-tiedoston, joka siirrettään GPS:ään. Eli kätkösivun perusteella ei ole pakko kätkölle suunnistaa.

Lab cache test mode

Kuva 4 – Testitilassa pääsee katsomaan miltä kätkö näyttää etsijän näkökulmasta.

Lisäksi sivupalkissa on nähtävissä hashtag, jolla voi esimerkiksi Twitterissä esitellä omaa I ❤ Geocaching ideaansa. Sivupalkista löytyy myös linkki kyselyyn, jonka avulla voi kertoa mielipiteensä kokeilusta Groundspeakille. Eli jos tämä kokeilu pännii kovasti tai on erityisen mieluinen kannattaa se kertoa asianosaisille tätä kautta. Lisäksi tarjolla on vielä karttanäkymä, josta näkee Lab cachen kuvauksen ja sijainnin kartalla. Tästä näkymästä en kuitenkaan laita kuvaa, koska se paljastaisi oman lab cacheni sijainnin (joskaan siellä ei kyllä ole vielä mitään).

Siinäpä se siis kokonaisuudessaan. Lab cachen tekeminen on todella helppoa, mutta ehkä sen hienon idean keksiminen on haastavampaa kuin tavallisessa geokätkössä. Koska monet kuitenkin haluavat antaa tämän lahjaksi ystävälle tai jollekin vielä rakkaammalle, niin varmasti jokainen haluaa antaa hienon kokemuksen ja mikä tahansa idea ei kelpaa. Tietysti löytyy myös niitä, jotka vain vaihtavat loggauskoodeja sähköpostilla keskenään. 


Itse ratkaisin tämän kokeilukätkön hiukan ”munzee”- tyylisesti jemmaamalla koodin lami läpyskyllä Aulangon näkötornille.

Tässä on juuri se labra kätköjen aivoittelujen paikka; kuinka luovalla ja monipuolisella tavalla tuon koodin voisi jemmata/jakaa, se kun ei ole sidoksissa purkkiin tai saturaatioon, eikä ainakaan tässä testiversion tapauksessa paikkaankaan.

tässä Geocaching blogin ideoita: http://blog.geocaching.com/2014/01/i/

… sitten ”kuvauksen” luonti yllä olevan ohjeen mukaisesti:

labracache kuvaus

… ja URL koodin julkaisu näillä sivuilla. Juuri tuon URL koodin siis voisi antaa yksittäiselle henkilölle jos ei halua jakaa labra-kätköään julkisesti.

tuon URL Koodin oli jossain vaiheessa kenties useampikin bongannut, mutta tästä löydön kuittasi itselleen nimimerkki Akkivi:

labcache löytäjä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s