tunnetko painetta ? feeling pressurized ?

perussimppeli mysteerikätkö.

PAINE

(fysiikka) voiman vaikutus pinta-alayksikköä kohti
(kuvaannollinen) stressi, hermopaine

Stressin oireina pidetään usein muun muassa päänsärkyä tai kireää pinnaa, mutta hermopaine ilmenee myös lukuisina muina oireina;

Hiustenlähtö
Vähäinen hiustenlähtö on normaalia, sillä uusia kasvaa pudonneiden tilalle. Stressi saattaa kuitenkin johtaa siihen että jopa yli puolet hiuksista putoaa pois.

Asioiden unohtelu
Pitkäaikainen stressi häiritsee aivosolujen kommunikkointia keskenään, mikä johtaa unohteluun tai jopa siihen, ettei ihminen pysty muodostamaan pysyviä muistikuvia.

Ongelmat hampaiden kanssa
Vaikka hampaistaan pitäisikin muuten huolta, stressin vaikutuksesta ihminen saattaa purra hampaitaa yhteen sekä päivällä että nukkuessaan. Hampaiden narskutus on huonoksi paitsi hampaille, myös leualle ja niskalle.

Iho-ongelmat
Stressi pahentaa jo olemassa olevia ihosairauksia, muun muassa psoriasista ja aknea. Se myös kuivattaa ihoa, jolloin ulkopuoliset pöpöt pääsevät hyökkäämään helpommin kiinni.

Päihteiden käyttö
Alkoholin tai huumeiden käyttäjille stressi saattaa toimia laukaisevana tekijänä. Tutkimusten mukaan lapsena koettu psykologinen stressi voi johtaa päihteiden käyttöön aikuisena.

Ongelmat seksissä
Useat miehet kokevat erektio-ongelmia joskus, mutta säännöllisiin ongelmiin syynä saattaa olla juuri sterssi. Stressi vaikuttaa seksuaalihalukkuuteen myös naisilla.

Keskittymiskyvyn puute
Stressaantuneet ihmiset eivät pysty keskitymään asioihin tarpeeksi hyvin. Tutkimusten mukaan keskittymiskyky palaa normaaliksi noin kuukaudessa sen jälkeen, kun stressistä on päässyt eroon.

Vastustuskyvyn heikkeneminen
Hermopaine voi johtaa myös vastustuskyvyn heikentymiseen, mikä johtaa luonnollisesti helpommin sairastumisiin.

Uniongelmat
Unettomuus voi johtua lukuisista syistä, mutta myös stressi vaikeuttaa nukahtamista ja heikentää unen laatua.

Paine (tunnus p) ilmaisee pinta-alayksikköön kohdistuvaa kohtisuoraa voimaa.

Jokapäiväisessä kielenkäytössä paineella tarkoitetaan toisinaan ylipainetta tai alipainetta, eli erotusta ympäröivän ilmakehän paineeseen. Monet paineen mittausmenetelmät, kuten U-putki, mittaavat juuri tätä erotusta. Mm. autonrenkaiden paine ilmoitetaan ja mitataan edelleen säännöllisesti ylipaineena. Nk. absoluuttista painetta voidaan tarvittaessa merkitä mittayksikön alaviitteellä ”abs”.

Ylipaine tarkoittaa kohteen suurempaa painetta verrattuna ympäristöön. Kohde voi olla eristetty ympäristöstään, jolloin ylipaine säilyy. Esimerkiksi kaasupullossa voidaan säilyttää kaasua ylipaineessa. Tällöin kaasu vie pienemmän tilan kuin normaalipaineessa. Ylipaineventtiili (yleinen nimitys myös varoventtiili) avautuu, kun suljetun tilan paine kohoaa säädetyn rajan yli verrattuna ulkoiseen paineeseen.

Eristämätöntä ylipainetta voi olla kaasuvirtauksissa. Rajaamaton ylipaine pyrkii normalisoitumaan siten, että kohteesta virtaa ympäristöön kaasua kunnes erot tasoittuvat (saturaatio).

Lääketieteessä tunnetaan positiivinen ylipainehengitys vaativana tehohoitomuotona.

Alipaine tarkoittaa kohteen pienempää painetta verrattuna ympäristöön. Kohde voi olla eristetty ympäristöstään, jolloin alipaine säilyy. Eristämätöntä alipainetta voi olla kaasuvirtauksissa. Rajaamaton alipaine pyrkii normalisoitumaan siten, että ympäristöstä virtaa kaasua kunnes erot tasoittuvat (saturaatio).

Alipaineventtiili on tekninen turvalaite, joka avautuu, kun suljetun tilan paine laskee säädetyn rajan alle verrattuna ulkoiseen paineeseen.

Putkiposti toimii alipaineella.

Kineettisen kaasuteorian mukaan kaasun paineen synty aiheutuu hiukkasten (atomit, molekyylit yms.) törmäilystä pintaan. Törmätessään ne antavat pintaan liikemääräimpulssin, jonka ansiosta kappale alkaisi liikkua partikkeleista poispäin. Esimerkiksi ilmakehässä oleva esine ei lähde liikkumaan mihinkään suuntaan, koska sen joka puolella on ilmamolekyylejä, jotka kaikki tönivät sitä poispäin ja kumoavat toistensa vaikutuksen.

Jos tämän ilmakehässä olevan kappaleen sisällä ei olisi ilmamolekyylejä niin tiheästi kuin sen ympärillä, ei sisällä olevien molekyylien kappaleen seinämien sisäpintoihin aiheuttama paine pystyisi kumoamaan ulkopuolella olevien ilmamolekyylien aiheuttamaa painetta, jolloin kappale puristuisi kasaan, jos seinämät eivät kestäisi paine-eron aiheuttamaa voimaa.

Hermopainetta voi helpottaa vaikkapa kipaisemalla helpolla mysteerikätköllä.

Tämä kätkö sijaitsee pisteessä,

N 61° (3,0398 bar -> atm) . (1,10924 bar -> mmHg)
E 024° (11,491 hPa -> lbs/ft²) . (6627 psi -> atm)

Kätkössä EI ole kynää. Katso että jää hyvin paikoilleen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s