Aulangon Tekosaaret

Kätkö hienolla paikalla Aulangon tekosaarilla.

Tämä viime keväänä arkistoidulta perinteikkäältä multikätköltä vapautunut paikka ansaitsee mielestäni ehdottomasti kätkönsä, eli joillekkin kätköilijöille paikka on jo tuttu. Onpa täällä ollut miittiä ja mystiäkin…

Kätkö on tällä kertaa tradi, koska itse olen niiden ystävä. Toivotaan tällekkin pitkää ikää.

Paikka sinällään on yksi suosikeistani Aulangolla ja tänne tuleekin tehtyä makkararetkiä aina silloin tällöin. Erityisesti vuodenaikojen vaihtelu täällä on hienoa seurattavaa.
Kätkökuvauksessa olevat sumukuvat olen ottanut 2.10.2010. Kuvagalleriaa on tarkoitukseni päivittää sitä mukaan kun vuodenajat vaihtuvat. Myös loggauksissa maisemakuvat tervetulleita.

 


Saarillahan sijaitsee yleisessä käytössä oleva nuotiopaikka piknik-pöytineen ja toisella niistä on kaupungilta vuokrattavissa oleva varauskota.

(eng) There is general fire place and picnic tables located in these beautiful artificial islands.

 

Sumuiset tekosaaret:

Kansallinen kaupunkipuisto

Maamme ensimmäinen ja samalla maailman toinen kansallinen kaupunkipuisto perustettiin Hämeenlinnaan 10.1.2001. Tämä oli merkittävä tunnustus kaupungin kansallisesti arvokkaille kulttuuriympäristöille ja luontokokonaisuuksille.

Kansallinen kaupunkipuisto käsittää Aulangon ja Hämeen vanhaa linnaa ympäröivän Vanajaveden laakson. Alue on yli 6 km pitkä ja noin 5 km leveä. Puiston maa-alue on 738 hehtaaria. Vanajavesi halkaisee puiston kahteen puoliskoon. Aulangon kautta alue yhtyy kaupungin pohjois- ja koillispuolisiin laajoihin metsä- ja peltoalueisiin, jotka jatkuvat Evon kautta aina Päijänteelle. Kattavan kevyen liikenteen reitistön ansiosta Hämeenlinnan kaupunkipuisto palvelee virkistysympäristönä niin kaupungin asukkaita kuin matkailijoita. Puiston omistajatahoja on 18, joista suurimpina Hämeenlinnan kaupunki ja Metsähallitus.

Vanajan rantareitti

Suosittu Vanajan rantareitti on yhtenäinen kävelykierros, joka alkaa Hämeenlinnan keskustasta ja kiertää Vanajan länsirannalla Linnanpuistossa ja Kaupunginpuistossa. Itärannalla reitti uloittuu Vaakunan rannasta ja Varikonniemeltä rautasillalle. Pituutta reitillä on noin 6 km. Lenkki on helppokulkuinen luontoreitti ja sopii myös lapsiperheille. Reitin varrella voi nauttia upeista linnalle ja Aulangolle avautuvista näkymistä, testata kalamiehen onnea Kalastuspuiston laiturilla, pulahtaa uimaan tai pysähtyä hetkeksi vaikkapa nuotiotulen ääreen.

Aulangon tekosaaret

Rautatiesillan kohdalta rannan kävelytietä voi jatkaa myös pohjoiseen Aulangon hotellin ja Golfkentän ohitse aina Katajiston kartanolle asti. Aulangon tekosaaret ovat hyvä taukopaikka tämän pohjoisen haaran varrella. Saarilta avautuu hieno näköala Vanajaveden Hattulanselälle.

Tekosaarten paikalla sijaitsi yli 100 vuotta sitten puistonperustaja eversti Hugo Standertskjöldin uimahuoneet ja hiekkaranta. Mäntykärjessä sijaitsevat Tekosaaret rakennettiin Vanajaveteen Standertskjöldin aikana Aulangon Joutsenlampien kaivusta syntyneestä maa-aineksesta. Tekosaarille johtaa romanttinen kävelysilta.

 

Kävelysilta etummaiselle saarelle:

Aulangon Tekosaarten vuokrakota

Jokamiesulkoilijat sekä yritykset voivat varata muutoin lukittuna olevaa nuotiokotaa käyttöönsä korvausta vastaan. Kotaan mahtuu noin 20 henkilöä. Etummaisen saaren vanhempi, avoin kota on edelleen kaikkien vapaasti käytettävissä.

Varausjaksot vuokrakodalle ovat 4h ja 8h. Nuotiokodan voi varata kaupungin palvelupiste Kastellista, josta vuokran maksettuaan saa avaimet ja huoltoajo-ohjeet. Muutoin ajoliikenne Tekosaarille on kielletty. Avaimet palautetaan seuraavana arkipäivänä.
Vuokrahinnat ovat yksityishenkilöiltä 35 €/ 4h ja 55 €/ 8h (1.1.2012).

Polttopuut sisältyvät vuokraan. Kodan avain sopii myös puulaatikkoon ja rannan puolella olevaan ekokäymälään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s