Munakkaan Miitin Muistoksi

Helppo Peruskätkö 10-tien varrella.

Kätkö on piilotettu tässä lähistöllä
päivämäärällä 26.05.2012 järjestämäni
Hämäläinen ”Iso Munakas” – miitin muistoksi.

Miitti oli ensimmäinen järjestämäni. Kiitos kaikille osallistujille vielä näinkin.
Tästä eteenpäin jemma jatkaa normaalina tienvarsitradina ohikulkijoiden löydettävissä.


Maitolaituri on usein katoksellinen, joskus myös seinällinen lava tai teline, johon meijeriin vietävät, maitoa täynnä olevat maitotonkat eli pystöt tuotiin odottamaan maitoautoa. Maitolaitureilla sijaitsivat usein myös postilaatikot. Ne toimivat myös nuorison kokoontumispaikkoina. Maitolaitureita alettiin rakentaa 1920-luvulta alkaen ja ne yleistyivät etenkin toisen maailmansodan jälkeen maitoautojen eli tonkissa kuljetetun maidon keruuseen käytettyjen avolavaisten kuorma-autojen myötä. Maitolaiturit jäivät pois käytöstä tilasäiliöiden yleistyessä 1970-luvulta alkaen, kun säiliöautoiksi muuttuneet maitoautot alkoivat imeä maidon suoraan navetassa sijaitsevasta tilasäiliöstä.

Munakas on kananmunasta paistamalla valmistettu ruoka, jota kutsutaan myös omeletiksi. Munakas valmistetaan rikkomalla munan rakenne esimerkiksi haarukalla ja munan valkuaisaineet hyydytetään rasvatulla tai tarttumattomalla paistinpannulla. Usein munakkaaseen lisätään hiukan vettä, maitoa tai kermaa, ja mausteeksi esimerkiksi suolaa ja pippuria. Munakkaan täytteeksi voidaan laittaa esimerkiksi juustoa, kinkkua tai juureksia ja vihanneksia, kuten esimerkiksi perunaa, porkkanaa, sipulia, herneitä ja tomaattia. Espanjalainen munakas tortilla de patatas tai tortilla española on tunnettu perinneruoka. Siihen käytetään munia, perunaa ja sipulia ja se maustetaan suolalla ja mustapippurilla.

Iso-Munakas on järvi Hämeenlinnan keskustan eteläpuolella.

Miitti on kätköilijöiden tapaaminen. Joissakin tapauksissa niiden yhteydessä on ollut tapana piilottaa muistokätköjä. Tämä on yksi sellainen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s