Näkymiä Aulangon Rautasillalle

Tältä nopeahkolta ulkoilureitin viereiseltä tradi-kätköltä on hyvä näköala, josta voi ihailla Vanajavettä ja sen ylittävää komeaa rautatiesiltaa.

Läheisesti Aulangon maisemakokonaisuuteen liittyvä, Vanajaveden ylittävä teräsrakenteinen jyhkeä rautatiesilta on peräisin 1920-luvulta. Kaarisiltaa levennettiin myöhemmin toisella sillalla vuonna 1960, kun toinen raidepari valmistui.

Silta yhdistää myös itä- ja länsirantoja myötäilevät kevyen liikenteen reitit. Vuonna 2008 sillalle rakennettiin esteetön kulkuyhteys. Sillan ylittävältä kävelytieltä onkin myös hyvät näköalat, joten sielläkin kannattaa käydä. Kätkö on tuotu tarkoituksella hiukan kauemmas kohteesta.

Puhekielessä sillasta käytetään usein nimitystä Rautasilta, vaikka sen rakennusmateriaali onkin siis pääasiassa teräs.

 


Vanajan rantoja kiertävää keskustasta alkavaa rantareittiä pitkin liikkuu laskureiden mukaan noin 150 000 ulkoilijaa vuodessa. Reitti on koko matkan helppokulkuinen, noin 6 km pitkä lenkki Vanajaveden laakson kulttuuri- ja kansallismaisemassa. Reitin varrella sijaitsee myös jonkin verran eri tyyppisiä geokätköjä.

Tälläkin sillalla on sijainnut aikaisemmin (vuosina 2004-2010) nyt jo arkistoitu kätkö nimeltään Railway Bridge of Hämeenlinna.

Kätkössä on alunperin logivihko ja kynä. Camoathan huolellisesti takaisin, jotta ei jää näkyviin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s