road 57 intersections – Laitikkala

Tällä kätköllä vaaadittaneen ainakin ruuhka-aikaan kärsivällisyyttä tai häivetoimintaa. Erityisesti kesäaikaan viereisen lähiruokakaupan piha voi olla ajoittain hyvinkin ruuhkaisa. Palauta jemma huolellisesti paikoilleen, riittävän näkösuojaan.

Kantatie 57 on Hämeenlinnasta Pälkäneelle kulkeva kantatie. Tien pituus on 31 kilometriä. Kantatie 57 lähtee Hämeenlinnan Tiiriöstä, jossa se risteää valtatien 3 kanssa. Se jatkuu Hattulan kuntakeskuksen ohi entisen Hauhon kunnan länsiosien kautta Pälkäneeen Kärväntälään, jossa se päättyy valtatie 12:een noin kuusi kilometriä keskustan eteläpuolella.

Tie on kaksikaistainen. Hyväkuntoinen tie on hyvä vaihtoehto matkustettaessa Kangasalan ja Oriveden seudulta Hämeenlinnan suuntaan sekä edelleen Etelä-Suomeen.

Laitikkala on vettä ja leipää. Joki- ja järvimaisemia matkailijoille ja leipää kylän asukkaille. Pienestä maalaiskylästä on viimeisen kymmenen vuoden aikana kehittynyt maisemien, makujen ja majoituksen mekka, jota on lehdistössä tituleerattu pyytämättä ja tilaamatta Suomen Makukyläksi. Laitikkalassa on hyvä elää ja asua, tehdä työtä ja käydä kyläkoulua.

Kyllönjoki on Pälkäneen kunnan suuria nähtävyyksiä. Mutkittelevalla joella on mittaa kaksi kilometriä ja se yhdistää Ilmoilanselän ja Pintelen. Joessa on saaria ja se on suurelta osin hyvin rehevä. Väylä on perattu 1890-luvulla ja reunakivet ovat edelleen sammaloituna näkyvillä.

Seurantalo on Laitikkalan huvielämän keskus ja monitoimitalo. Vuosikymmenien aikana siellä on järjestetty moninaiset juhlat, tanssittu häät, vietetty viiskymppiset. Tiistaitanssit kutsuivat väkeä ympäri maakuntaa 1950 – 60 –luvuilla. Hirvipeijaiset ja juhannusjuhlat ovat täyttäneet talon kylän väellä ja kesävierailla. Kerhotiloissa on pidetty tiekuntien ja urheiluseuran kokoukset, järjestetty 4H-kerhot ja seurakunnan lastenillat.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s