Look at the stars

http://coord.info/GC4PETN

kuvia:

https://maitomies.wordpress.com/kuvagalleria/look-at-the-stars/

Kätköilymiitti Hämeenlinnan tähtitieteenharrastajien yhdistys Vega ry:n observatoriolla Hämeenlinnassa. 

 

Hämeenlinnan tähtitieteen harrastajien yhdistyksen Vega r.y:n observatorio sijaitsee Hämeenlinnan kaupungin omistaman vesitornirakennuksen päällä. Kupoli on rakennettu 1980-luvun alussa, josta alkaen se on ollut aktiivisessa käytössä. Observatorio kohoaa n. 50 m ympäröivää maastoa ylemmäksi, joten observatoriosta on esteetön näköala kaikkiin ilmansuuntiin. Observatorion kuvun halkaisija on 3,8m.

 

Marraskuun 7. päivänä klo 6:08 ammutaan Kazakstanista Travel Bug kohti kansainvälistä avaruusasemaa. Bugin tavoitteena on päästä ISS:llä sijaitsevaan geokätköön ja palata myöhemmin takaisin omistajilleen ala-asteelle Connecticutiin.

Samaan aikaan geokätköilijät juhlistavat tapahtumaa eri puolilla maailmaa järjestämällä aiheeseen liittyviä eventtejä. Eventtiin osallistuneet saavat päivästä muistoksi tilastoihinsa myös matkamuiston eli souvenirin!

Miitti järjestetään observatoriolla Vega Ry:n suosiollisella tuella. Vegan edustajat pitävät tähtinäytöksen ja kertoilevat Vegan kerhohuoneessa sekä observatoriossa observatorion laitteista ja tähtitieteilyharrastuksesta. Miitin aikana on sään salliessa mahdollista tehdä havaintoja taivaasta.

Observatorioon mahtuu 12 henkilöä kerralla ja osa voi odotella kattotasanteella vuoroaan. Kerralla Vega voi ottaa vastaan noin 20 – 40 henkilöä. Maksuksi tulee € 3,00 per henkilö ja sillä saa myös 6’40” kestävän videoesityk-sen ”The Known Universe”.
Tähtitorni on siis melko pieni ja ryhmän maksimikoko on 40 henkilöä. Tästä johtuen,
a) ilmoittaudu sitovasti mahdollisimman ajoissa.
b) kerro selkeästi montako henkilöä on tulossa (näytökseen).

Esittelykierros/tähtinäytös täyttyy ilmoittautumisjärjestyksessä. Ulkopuolelle jääneiden on mahdollista tutustua observatorioon maanantaisin jolloin Vega järjestää avoimia näytöksiä Joulukuun puoleenväliin asti.

Maitomiehen miittikirja on avoinna Observatoriolla 7.11.2013 kello 19-21 välisenä aikana.
pyritään siihen että se on mahdollista logata myös osallistumatta esittelykierrokseen, mutta miitin järjestäjä ei lupaile järjestää erityistä ohjelmaa.

Tervetuloa !

– Maitomies –

Write note 11     Archive 1     Will Attend 34     Attended 43     Publish Listing 1     Announcement 1

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s